Lactoferrin Gold 1.8 ®

100 éve még senki sem hallott az inzulinról, pedig ez a hormon mindig is része volt szervezetünknek. Az 50-es évekig senki sem hallott a DNS-ről, holott ez a dupla spirálvonal a kezdetektől a genetikai örökségünk része. Nem számít, hogy felfedezték-e már, lényegtelen, hogy tudomást veszünk-e róla, bizonyos biológiai molekulák létfontosságúak az életünkhöz.

A Lactoferrin (LF) egyike ezen alapvető BIO-REPLENISHMENT molekuláknak, amely evolúciós része az emberi testnek.

A Lactoferrin az „Élet molekulája”
A Lactoferrin az „Élet molekulája” - DNSlánc

Mi a Bio-Replenishment?

Mi a BIO-REPLENISHMENT?

A bio-replenishment molekulák olyan biológiailag aktív anyagok melyeket az emberi test napi rendszerességgel választ ki és használ fel.

Ezek a molekulák szabályozzák többek között az anyagcserénket és tartják fent a fiziológiai egyensúlyt, a homeosztázist. Például ilyenek a különböző hormonok, így a korábban említett inzulin is.

A Bio-replenishment bármely hiányossága vagy rendellenessége betegségekhez vagy legrosszabb esetben akár halálhoz vezethet.

A Lactoferrin egy multifunkciós bio-replenishment molekula.

A Lactoferrin egy 75-80-kDa tömegű fémkötő glikoprotein, amely létfontosságú az élethez

Mi a Lactoferrin?

A Lactoferrin egy 75-80-kDa tömegű fémkötő glikoprotein, amely létfontosságú az élethez, a növekedéshez és a szaporodáshoz. Az emberi DNS is tartalmaz egy speciális gént, mely a Lactoferrin termelésért felelős. Ez a molekula folyamatosan termelődik és felhasználódik a napi anyagcsere folyamán.

Egy felnőtt napi normál Lactoferrin igénye 60 mg, de a szervezet termelő képessége fokozatosan csökken 30 éves kor felett.
Életmódunk, a stressz, az aktív sport és a rossz környezet szintén csökkentheti szervezetünk Lactoferrin szintjét.

Lactoferrin

- A multifunkciós molekula

A Lactoferrin az „Élet molekulája” amely a megtermékenyítés során a spermiumot a petesejthez irányítja. A Lactoferrin jelen van a terhesség minden fázisában, a magzat fogantatásától, az újszülött növekedésében és fejlődésében is rész vesz. A Lactoferrin biztosítja a velünk született védekezőképességet puszta jelenlétével a különböző testnedvekben, amely a nyálkahártyák felületét borítják.

29 különböző Lactoferrin típus és analóg létezik mindegyik a maga speciális funkciójával. Mint egy aktív eleme a fehérvérsejteknek, a Laktoferrin gyulladás csökkentő hatású is. Speciális Lactoferrin receptorok vannak a fehérvérsejteken ( monocitákon, a makrofágokon és limpocitákon) melyek segítségével a szervezet védekezőképességét befolyásolja, szabályozza.

A Lactoferrin biztosítja a velünk született védekezőképességet

Kattints és rendeld meg most az Lactoferrin Gold 1.8-at!

A Lactoferrin kulcsfontosságú

szabályzója számos anyagcsere folyamatnak:

A Lactoferrin kulcsfontosságú szabályzója számos anyagcsere folyamatnak
  • Aktiválja az immunrendszert, erősíti a belső védekezőképességet (immunrendszer)
  • Fenntartja az egészséges bélflórát és a tápanyag felszívódást (emésztőrendszer)
  • Szabályozza az oxidatív anyagcserét és ATP szintézist (légzőszervi rendszer)
  • Elősegíti a vas szállítását és a hemoglobin szintézist (keringési rendszer)
  • Támogatja a csont fejlődést és az ásványanyag homeosztázist (csontváz)
  • Szerepet játszik a terhesség kialakulásában és a magzati fejlődésben (nemzőképesség)

Lactoferrin,

a fémkötő és szállító molekula

Ha csak magát a szótári jelentését nézzük mint „lacto-ferrin”, ez tejet (lacto) és vasat (ferrin) jelent, melyek a tejben lévő fémkötő molekulára utalnak. A Lactoferrin egy kettős lebenyű glikoprotein, mindkét lebeny kovalens kötésben egy-egy vas atommal. A Lactoferrin rendkívül sokoldalú és megköt más fémeket is mint pl. réz, magnézium, króm, kobalt, cink, vanádium.

Egyidejűleg három fizikai formában is jelen van testünkben, úgy mint fém-mentes („apo”) , fémmel telített („holo”) és részben fémmel telített formában. Mindhárom formája felcserélhető, átjárható és bizonyos fiiológiai funkcióhoz társult.

A Lactoferrin lényeges az átmeneti elemek részére az energia termelő anyagcsere folyamatok során. Például a Vas fontos a hemoglobin szintézishez és a citokróm szabályozta ATP szintézishez. A Kobalt szükséges a B12 függő energia termeléshez. A Cink a ko-faktora számos anabolitikus folyamatnak. A Réz és a Magnézium létfontosságú az antioxidáns enzimek megfelelő működéséhez. A Króm a glükóz anyagcseréhez szükséges.

Megnövekedett, fokozott anyagcsere folyamán a Lactoferrin szint gyorsan csökkenhet szervezetünkben, okozhatja ezt például a fárasztó edzés, extrém sportok, ezért is fontos a Lactoferrin rendszeres újratöltődése, mely megőrzi, optimalizálja testünk fizikai állapotát

informed sport certified supplements

Minőségbiztos a sportolók számára.

A termék minden egyes gyártási sorozata tiltott anyagokkal szemben tesztelt az „Informed Sport” programnak megfelelően. A termékek szigorú tesztelésen mennek keresztül egy ISO 17025 szerint akkreditált laboratóriumban, hogy a legmagasabb szinten is garantálják készítmény biztonságos használatát a sportolók számára is.

Kattints és rendeld meg most az Lactoferrin Gold 1.8-at!

Elérhetőségeink

Szakmai partnerünk a Nyíregyházi Állatkórház Kft. Humán Diviziója.

bioaktivitas.hu